الأربعاء، 16 سبتمبر 2009

كفتة الجمبرى


نصف كيلو جمبرى مقشر
كوب توم مفرى
كوب ارز
حزمتين شبت
حزمتين كسبره خضراء
علبة صلصه
ربع كوب خل
ملح
كسبره ناشفه
شطه


طريقة العمل:
يفرم الجمبرى / التوم / الشبت والكسبره الخضراء ( فى الكبه وكل حاجه لوحدها )
يغسل الارز وينشر للجفاف ثم يطحن فى الكبه ناعم
يخلط الجمبرى مع التوم والكسبره والشبت والارز ويوضع الملح والكسبره الناشفه والشطه
يعجن الجميع جيدا واذا كانت ناشفه يوضع قليل من الماء او الزيت بحرص لسهولة العجن
يحضر صينيه تدهن بالزيت
تعمل اصابع من العجينه مع بلل الاصابع بالزيت اثناء العمل
ترص الاصابع فى الصينيه حتى تنتهى الكميه
يقدح زيت عميق ويتم تحمير الاصابع فيه حتى اللون البنى الفاتح
طريقة عمل الصوص :
يقدح معلقتين زيت ويوضع فيهم باقى كمية التوم وتقلب للون الذهبى
يوضع الخل ويغلى معاهم نصف دقيقه
توضع الصلصه وتخفف بـ 2 كوب ماء
يوضع ملح وشطه وكمون
بعد الغليان لمدة 5 دقائق توضع اصابع الكفته مغموره فى الصلصه
وتترك للغليان 5 دقايق
وبالهنا والشفا ويقدم الجمبرى ومعه الارز الابيض والسلطة الخضراء.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...