الجمعة، 4 ديسمبر 2009

باذنجان مقلى بالصلصة


الباذنجان بالصلصة

المقادير:

كيلو باذنجان مكبب

نصف كيلو طماطم

ثوم ملعقة صغيرة مفروم

شطة

خل

فلفل أخضر

الطريقة:

يقشر الباذنجان و يقطع شرائح و يقلى فى زيت ساخن

يخرج من الزيت على ورقة بعد القلى

يوضع بعض الزيت فى وعاء ستانلس ستيل و يضاف اليه الثوم المفروم الى ان يصفر ثم تضاف خل بسيط و الشطةو الملح

ثم يضاف عصير الطماطم النصف كيلو

يقلب الجميع الى ان تتسبك الطماطم (تجف و يظهر الزيت فوقها ) ثم نطفى النار و يضاف البذنجان و الفلفل المقلى و يقلبو فى الطماطم و يترك ليبرد و يقدم باردا و ببقى جميل قوى مع السمك و بالهنا و الشفا

و على فكرة فى طرق كتيرة للباذنجان ان شاء الله حنقدمها فى مواضيع لاحقة

هناك تعليق واحد:

  1. حلوة كتير وسهلة وانا عندي طريقة تانية تشبها مع اختلاف بسيط http://cheif-manar.blogspot.com/2010/09/blog-post_1000.html

    ردحذف

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...