الجمعة، 11 ديسمبر 2009

الفتة على الطريقة المصرية بالخل و الثوم




المقادير:
كيلو لحم شمبرى
بصلة كبيرة
حبهان و مستكة فص واحد
الطريقة:
يسلق اللحم فى ماء و يترك لينضج
نسوى حوالى 3 اكواب ارز
نحمر ثوم حوالى 5-6 فصوص كبيرة
و نضع فوقها بعض الخل
نحمص خبز حوالى 4-5- رغيف مقطعة صغيرا
يسقى الخبز بالشوربة و يوضع فوقه الارز و يفرد بالملعقة و يرش فوق الوجه الخل و الثوم و توضع اللحمة فوق الوجه مسلوقة أو محمرة حسب الرغبة و بالهنا و الشفا
ملحوظة ممكن تحطى صلصة متسبكة على الوجه اذا رغبت فى ذلك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...