الثلاثاء، 13 أبريل 2010

حصرى : محشى الكرنب من مطبخى



المقادير : كرنبة متوسطة كسبرة خضراء - شبت - بقدونس كيلو طماطم - كيلو أرز عدد 2 بصلة متوسطة زيت + 3 ملاعق سمن ملح + فلفل + شطة الطريقة : تقطع الكرنبة و تسلق فى ماء مغلى مع ملاحظة لا تطولى مدة السلق حتى لا تنهرى الاوراق يغسل الأرز و تضرب الطماطم فى الخلاط و يفرم البصل ( بالمبشرة أو الكبة ومكن كمان تقطعيه و تحطيه مع الطاطم فى الخلاط ) و تقطع الخضرة صغير جدا و تغسل جيدا بالماء يوضع الارز فى اناء عميق و تصب فوقه الطماطم و البصل و الخضرة و الملح و الفلفل الاسود و الشطة و الزيت و السمن و يقلب الجميع جيدا و نكون مقطعين أوراق الكرنب المسلوقة و مرصوصة فوق بعض و نبدأ ناخد كمية من الخلطة و توضع فى الورقة و تلف و ترص فى الاناء الى ان تنتهى كمية الورق و الخلطة و بالف هنا و صحة عليكم ملحوظة هامة : و انت بتحشى الورق لاحظى ان تكون العروق السميكة للداخل و الوجه الناعم للورقة من الخارج لأنه دة طبعا بيخلى شكلها أجمل

هناك تعليق واحد:

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...