المقادير : كرنبة متوسطة كسبرة خضراء - شبت - بقدونس كيلو طماطم - كيلو أرز عدد 2 بصلة متوسطة زيت + 3 ملاعق سمن ملح + فلفل + شطة الطريقة : تقطع الكرنبة و تسلق فى ماء مغلى مع ملاحظة لا تطولى مدة السلق حتى لا تنهرى الاوراق يغسل الأرز و تضرب الطماطم فى الخلاط و يفرم البصل ( بالمبشرة أو الكبة ومكن كمان تقطعيه و تحطيه مع الطاطم فى الخلاط ) و تقطع الخضرة صغير جدا و تغسل جيدا بالماء يوضع الارز فى اناء عميق و تصب فوقه الطماطم و البصل و الخضرة و الملح و الفلفل الاسود و الشطة و الزيت و السمن و يقلب الجميع جيدا و نكون مقطعين أوراق الكرنب المسلوقة و مرصوصة فوق بعض و نبدأ ناخد كمية من الخلطة و توضع فى الورقة و تلف و ترص فى الاناء الى ان تنتهى كمية الورق و الخلطة و بالف هنا و صحة عليكم ملحوظة هامة : و انت بتحشى الورق لاحظى ان تكون العروق السميكة للداخل و الوجه الناعم للورقة من الخارج لأنه دة طبعا بيخلى شكلها أجمل
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم
طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...
-
المكونات : 1/4 كيلو لوبيا جافة " بعين سوداء " تنقع فى الماء مدة لا تقل عن ساعتين " لان نقع الحبوب افضل من سلقها علشان عند ...
-
5أكواب دقيق أبيض1 كوب حليب بودرة 1ملعقة وسط خميرة فورية نصف ملعقة سكر نصف كوب زيت ذرة 1بيضة ماء دافئالطريقة:* يخلط الدقيق مع الحليب والسكر...
-
ا لمقادير: نصف كيلو كوسة متوسطة نصف كيلو طماطم ملح و فلفل اسود كسبرة خضراء مقطعة 1/4 فنجان بعض النعناع بصلة متوسطة زبدة الطريقة : ت...
yammmmi...............
ردحذف