السبت، 3 يوليو 2010

طريقة عمل الكسكسى فى البيت


المقادير:
كيلو دقيق
ماء للعجن
الادوات:
مصفاة
شاشة نظيفة كبية توضع داخل المصفاة
حلة يغلى بها الماء و توضع فوقها المصفاة بالشاشة
اذا كانت المصفاة داخلة كويس فى الحلة يكون كويس لكن لو مش قدها يتم لصق الجوانب بعجينة او قماشة نظيفة
الطريقة :
يرش الدقيق بالماء رش خفيفة
و يقلب
ثم يضرب جزء جزء فى الكبة
و يخرج و يوضع على الشاشة داخل المصفاة الى ان تنتهى كل الكمية
ثم تقفل الشاشة فوق الكسكسى و يترك لمدة حوالى ساعة الا ربع لا تنسى حلة الماء موضوعة على الماء اصلا و بتغلى
بعد كدة ترفع الشاشة من على النار و ترش رش خفيف بالماء
و تضرب مرة ثانية فى الكبة
ثم توضع فى الشاشة مرة تانية و توضع على النار بنفس الطريقة و تطوى جوانب الشاشة و تغطى الكسكسى
و يترك هذه المرة على النار فترة اقل حوالى نصف ساعة
ثم يرفع من على النار و يفرغ فى اناء عميق
و يضاف عليه الزبدة او السمن المفضل لديك و يفرغ فى اطباق و يرش بالسكر ة للى بياخده حلو اما اللى بياخده حادق طبعا مش حيضيف سكر و حياخده مع كفته او شوربة حسب الرغبة
و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...