الأربعاء، 7 يوليو 2010

طريقة عمل الزبادى فى البيت حصرى من احلى الاكلات


كل سنة و انتم طيبين رمضان قرب و كلنا بنحتاج للزبادى فى البيت
المقادير:
كيلو لبن حليب مغلى
ملعقتين من علبة زبادى بلدى ( تستخدم كخميرة )
الطريقة :
يغلى اللبن و يترك ليبرد حتى تصبح حرارته حوالى 37 درجة يعنى دافئ لو مش عندك ترمومتر
و توضع ملعقتين الزبادى البلدى عليه و يقلب جيدا حتى تنتشر الخميرة كويس
و بعدها يصب فى اكواب او اوانى فخار الاوانى اللى انت بتفضليها
اخر خطوة يوصع فى مكان دافئ مثلا فرن البوتاجاز تكونى مشغلاه و طفياه فيكون دافئ بعدها
تضعى فيه الزبادى اكواب داخل صنية
ثم يترك من 4 الى 5 ساعات حتى يجمد يعنى يصبح كتله
و بعدها تاخديه على طول تحطيه فى الثلاجة عشان ما يلذعش منك يعنى طعمه ما يبقاش حمضى
و بعدها قدميه بقى و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...