الجمعة، 23 يوليو 2010

طاجن البامية مع صدور الفراخ حصرى !!

المقادير :
نصف كيلو بامية تركى
5 حبات طماطم
2 ليمونة
ملح و فلفل اسود
2 صدور فراخ
زيت و زبدة
قرن فلفل اخضر
3 بصلات متوسطة
حوالى 5 فصوص ثوم مصحح مش مفروم
الطريقة:
تغسل صدور الفراخ جيدا بالماء
يقطع فوقها البصل و الفلفل الاخضر و يوضع الملح و الفلفل الاسود و تعصر ليمونة عليها و ترش بزيت و توضع على النار
و تقطع الطماطم و توضع فوقها
ثم توضع البامية فوقهم و توضع فصوص الثوم مصححة غير مفرومة ثثم يضاف عصير الليمونة الثانية ثم يقلب الجميع الى ان يغلى جيدا
تخفض النار و تصبح هادئة جدا توضع ملعقة زبدة و يغطى و قرب النضج يدخل الفرن حتى يحمر الوجه و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...