الأربعاء، 28 يوليو 2010

الكفتة بالارز


المقادير:
نصف كيلو لحمة مفرومة
حزمة بقدونس
ملح و فلفل اسود
كوب ارز مغسول و مجفف و مطحون ناعم جدا
زيت
بصلتين متوسطين
الطريقة :
يبشر البصل ناعم و يضاف الى اللحم و الملح و الفلفل و البقدونس يكون مفروم ناعم و يضاف الارز المطحون و بعض الزيت و يعجن الخليط جيدا
ثم يشكل على هيئة اصابع و تقى فى زيت سخن و تخرج على ورق لامتصاص الزيت الزائد
و تعمل لها صلصة عبارة عن 3 فصوص ثوم تحمر فى شوية زيت صغيرين ثم يضاف اليها عصير 4 طماطم متوسطة
و عندما تقترب الصلصة من النضج يضاف اليها الكفتة و تغلى معها مش كتير ثم تطفئ النار و تقدم مع ارز ابيض و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...