الجمعة، 6 أغسطس 2010

الفريك المطبوخ


المقادير :
كوب و نصف فريك منقى و مغسول و منقوع فى الماء مدة لا تقل عن نصف ساعة
عصير 4 حبات طماطم
ملح و فلفل اسود
بصلة متوسطة
سمن او زبدة
الطريقة :
تبشر البصلة و تحمر فى السمن و يضاف اليها الملح و الفلفل الاسود
حتى تصفر و يبقى لونها ذهبى و بعدين نضيف عصير الطماطم و بعدة نضيف الفريك الى ان يغلى ثم تخفض النار الى ان ينضج و ممكن تزينيه بكسبرة خضرا مقطعة صغير يقدم ساخن و يؤكل بالعيش او مع ارز ابيض و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...