السبت، 7 أغسطس 2010

طريقة عمل المقلوبة


المقادير :
دجاجة مسلوقة و متبلة بالملح و الفلفل " او نصف كيلو لحمة مسلوقة و مستوية و متبلة بردة بالملح و الفلفل " حسب الرغبة
نصف كيلو باذنجان و حوالى 3 حبات بطاطس
مرقة
حوالى 3 اكواب ارز مغسولة و منقوعة فة الماء
الطريقة :
توضع الفراخ او اللحمة فى طاسة عميقة و تشوح بالزبدة ثم يضاف اليها البطاطس " مقلية طبعا "و بعدها الباذنجان مقلى بردة
ثم يضاف الارز و تزود بالمرقة لحد ما تغطى الارز و ممكن تزودى الملح طبعا لو لاقيتيها محتاجة و لما تغلى نخفض النار وممكن توضع فى الفرن قرب النضج الى ان تحمر و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...