الأربعاء، 5 سبتمبر 2018

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم 

الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى 
المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ او فراخ بانيه مقطعة صغير 
طريقة تتبيل الفراخ 
توضع فى طبق عميق و يضاف اليها زيت و خل و زعتر و ملح و فلفل اسود و قرفة و كسبرة ناشفة تقلب جيدا و تترك جانبا 
بصلة مفرومة و ملعقة ثوم مفروم -حبة طماطم مقطعة صغير - حزمة صغيرة كسبرة خضراء - فلفل اخضر او الوان مقطع حسب الرغبة 

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم 

طريقة اعداد الارز بالكركم لعمل فتة الشاورما :
توضع ملعقة زبدة فى حلة و قليل من الزيت و يسخن و يوضع عليها ثلاث اكواب ماء و ملعقة صغيرة ملح و تقلب و عليها ملعقة كركم و عندما يغلى يوضع ثلاث اكواب ارز مغسولة و مصفاة و يقلب الجميع و يغلى و تخفض النار و تغطى الى ان ينضج 
يحمص اربع ارغفة من الخبز الشامى  و يقطع قطع صغيرة 
طريقة اعداد الشاورما :
فى طاسة يوضع قليل من الزيت و ملعقة صغيرة زبدة و توضع فوقها الفراخ المتبلة و تقلب تقليب خفيف الى ان تجف و تستوى و بعدها تضعى الطماطم و البصل و الثوم و الكسبرة الخضراء و الفلفل الاخضر و تقلب تقليبتين بالعدد و تطفى النار
تحضرى سرفيس و تضعى فيه الارز بالكركم و تضعى فوقه الشاورما و يرص الخبز المحمص على احرف السرفيس و تقدم و بالهنا و الشفا 



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...