المقادير: 1/4 كيلو عدس بجبة 4 أكواب ارز صلصة متسبكة بالثوم شطة مكرونة اسباكتى حوالى نصف كيس بصلة كبيرة محمرة الطريقة: يسلق العدس بمفرده فى اناء الى أن ينضج تكسر المكرونة الاسباكتى و تحمر فى الزيت ثم يضاف اليها الماء و الملح و الارز المغسول ( زى ما بتعملى الارز بالشعرية ) و تغلى ثم تخفض النار و تغطى الى ان تنضج و يكون العدس نضج ايضا ثم يغرف فى اطباق و يضاف اليه العدس و تضاف اليه الصلصة المتسبكة ( اما الشطة فتوضع فى الصلصة حسب الرغبة و يمكن الاستغناء عنها خاصة للاطفال ) و ترش البصلة المحمرة على الوجه و بالف هنا عليكم ملحوظة : ممكن اضافة حمص الشام المسلوق يزيد من قيمته الغذائية و يعتبر الكشرى المصرى لوحده علاج لانيميا الاطفال لانه غنى بالعدس اللىهو طبعا فى بروتين بنسبة عالية و كمان طعمه جميل جدا و مقبول و أطفالك حيحبوه باذن الله
السبت، 27 مارس 2010
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم
طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...
-
المكونات : 1/4 كيلو لوبيا جافة " بعين سوداء " تنقع فى الماء مدة لا تقل عن ساعتين " لان نقع الحبوب افضل من سلقها علشان عند ...
-
5أكواب دقيق أبيض1 كوب حليب بودرة 1ملعقة وسط خميرة فورية نصف ملعقة سكر نصف كوب زيت ذرة 1بيضة ماء دافئالطريقة:* يخلط الدقيق مع الحليب والسكر...
-
ا لمقادير: نصف كيلو كوسة متوسطة نصف كيلو طماطم ملح و فلفل اسود كسبرة خضراء مقطعة 1/4 فنجان بعض النعناع بصلة متوسطة زبدة الطريقة : ت...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق