المقادير:
نصف كيلو سمك فيليه مقطع مكعبات
1/4 كيلو مشروم " مسلوق او كمبوت "
شوربة
دقيق
زبدة
نصف كيلو بطاطس مسلوقة و مقطعة طنشات
ملح و فلفل اسود
دقيق
1/4 جمبرى مسلوق
الطريقة :
يسلق السمك الفيليه فى ماء لمدة 5 دقائق فقط مع اضافة ملح و فلفل للماء علشان السمك يتتبل
نحمرملعقة زبدة و نضع عليها دقيق و ملح و فلفل اسود ثم نضيف الشوربة مع استمرار التقليب بالمضرب السلك عشان ما تكلكعش " شبه الباشاميل "
و نرفعها من على النار و نضع عليها الجمبرى و المشروم و نقلبهم
نفرش طبقة رقيقة من الخليط دة فى صنية فرن و نحط فوقيها السمك الفيليه المسلوق و نحط باقى الخليط من فوق و نرص فوقه البطاطس المسلوقة مع رشة زيت زيتون و ملح و فلفل و ندخلها الفرن و لما تحمر نطلعها و تجمل بالكسسبرة الخضرا و تقدم مع ارز احمر و بالهنا و الشفا
نصف كيلو سمك فيليه مقطع مكعبات
1/4 كيلو مشروم " مسلوق او كمبوت "
شوربة
دقيق
زبدة
نصف كيلو بطاطس مسلوقة و مقطعة طنشات
ملح و فلفل اسود
دقيق
1/4 جمبرى مسلوق
الطريقة :
يسلق السمك الفيليه فى ماء لمدة 5 دقائق فقط مع اضافة ملح و فلفل للماء علشان السمك يتتبل
نحمرملعقة زبدة و نضع عليها دقيق و ملح و فلفل اسود ثم نضيف الشوربة مع استمرار التقليب بالمضرب السلك عشان ما تكلكعش " شبه الباشاميل "
و نرفعها من على النار و نضع عليها الجمبرى و المشروم و نقلبهم
نفرش طبقة رقيقة من الخليط دة فى صنية فرن و نحط فوقيها السمك الفيليه المسلوق و نحط باقى الخليط من فوق و نرص فوقه البطاطس المسلوقة مع رشة زيت زيتون و ملح و فلفل و ندخلها الفرن و لما تحمر نطلعها و تجمل بالكسسبرة الخضرا و تقدم مع ارز احمر و بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق