الخميس، 19 أغسطس 2010

الفراخ المحمرة


المقادير :
فرخة مقطعة اربع
2 بصلة كبيرة
3 فصوص ثوم كبيرة
حبة طماطم مقطعة
ملح و فلفل اسود
ذرة جنزبيل
شطة
عودين كسبرة خضراء
عودين نعناع ناشف
ملعقة سمنة
الطريقة :
توضع الفرخة المقطعة فى اناء و يقطع البصل كبير و يوضع فوقها ثم يوضع الثوم و الملح و الفلفل و الشطة و الجنزبيل و الكسبرة و النعناع و الطماطم و السمن و يقلب الجميع و تترك لتتبل مثلا 10 دقائق
ثم توضع على النار و لما تبدا تغلى جامد تغطى و تخفض النار الى ان تنضج و ممكن فى الاخر علشان الوجه يحمر تدخليها الفرن 5 دقائق و تقدم مع مكرونة بالصلصة و السلاطات و بالف هنا و شفا

هناك 4 تعليقات:

  1. مبرووووووووك النيولوك
    تسلم ايديك شكلها يفتح النفس
    رمضان كريم

    ردحذف
  2. ربنا يبارك فيكى يا قمر وجودك منورنى بجد كل سنة و انت طيبة رمضان كريم

    ردحذف
  3. طريقة سهلة كتير
    كل سنة وانتي طيبة.

    ردحذف
  4. كل سنة و انت طيبة و بالف خير

    ردحذف

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...