الخميس، 11 مايو 2017

طريقة عمل سندوتش شاورما الدجاج : حصرى

المقادير للعجينة
نصف كيلو دقيق
كيس خميرة فورية
لبن دافئ للعجن


ملعقة صغيرة سكر
ذرة ملح 
زيت قليل 
بيضة
الطريقة 
تعجن الدقيق و الخميرة و كل الكمونات و يضاف اللبن و الزيت حسب حاجة العجين 
و تغطى و تترك لتخمر فى مكان دافئ مدة لا تقل عن ساعة 
المقادير للحشوة
نصف كيلو فراخ بانيه مقطعة شرائح صغيرة
حبتان طماطم مقطعة صغير
ثلاث بصلات مقطعة 
ملح و فلفل اسود 
شطة 
كسبرة ناشفة 
زعتر
قرفة زيت
طريقة عمل الحشوة
يوضع قليل من الزيت فى مقلاية و يوضع فوقه المقادير السابقة و تقلب جميعا الى ان تنضج و ترفع من على النار
بعد ان تخمر العجينة تقطع لكور و تفرد بالدقيق بالنشاية و توضع الحشوة بداخلها و يلف و يبرم و يوضع فى صنية مدهومة زيت فى فرن ساخن الى ان تنضج و بالهنا و الشفا .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...