نصف كيلو دقيق
كيس خميرة فورية
لبن دافئ للعجن
ملعقة صغيرة سكر
ذرة ملح
زيت قليل
بيضة
الطريقة
تعجن الدقيق و الخميرة و كل الكمونات و يضاف اللبن و الزيت حسب حاجة العجين
و تغطى و تترك لتخمر فى مكان دافئ مدة لا تقل عن ساعة
المقادير للحشوة
نصف كيلو فراخ بانيه مقطعة شرائح صغيرة
حبتان طماطم مقطعة صغير
ثلاث بصلات مقطعة
ملح و فلفل اسود
شطة
كسبرة ناشفة
زعتر
قرفة زيت
طريقة عمل الحشوة
يوضع قليل من الزيت فى مقلاية و يوضع فوقه المقادير السابقة و تقلب جميعا الى ان تنضج و ترفع من على النار
بعد ان تخمر العجينة تقطع لكور و تفرد بالدقيق بالنشاية و توضع الحشوة بداخلها و يلف و يبرم و يوضع فى صنية مدهومة زيت فى فرن ساخن الى ان تنضج و بالهنا و الشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق