الأحد، 14 مارس 2010

كيكة الشربات من ابتكاراتى




المقادير:


2 كوب دقيق


5 بيضة


فانيليا - بيكنج بودر


ليمونة


كوب سكر كبير


ملعقة زيت


1/4 كوب لبن


الطريقة:


يوضع الدقيق مع البيكنج بودر و يقلبوا


تضرب باقى المقادير و تعصر الليمونة معهم و يبشر القشر و يوضع معهم و حقولك على سر خطير


يوضع الخليط المضروب مع الدقيق و يقلب جيدا و تسوى فى الصنية و تدخل الفرن على نار هادئة فى فرن مسخن من قبل


و تخرج بعد نضجها


و تترك لتبرد


الشربات:


كوب سكر + نصف كوب ماء و تغلى على النار الى ان يغلظ القوام و يترك ليبرد


تقطع الكيكة و يوضع عليها الشربات و تقدم و بالهنا و الشفا


اما سر الليمون الخطير فهو ان الليمون يزيل رائحة البيض تماما من اى مخبوزات فيجعل المخبوزات اجمل و رائحتها أفضل بكثير


و بشر الليمون يعطى طعم روعة فى الكيكة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...