الجمعة، 2 أبريل 2010
مكرونة بشاميل من مطبخى و لا أروع !!!
المقادير: كيلو مكرونة بن 1/2 كوب دقيق ملعقتين زبدة بصلة مفرزمة زيت كوب لبن ملح و فلفل الطريقة : اولا تسلق المكرونة و تشكف بالماء و تترك جانبا ثانيا لعمل البشاميل حديكى طريقة تخليه عمرة ما يكلكع معاكى ابدا و هى : اذيبى الدقيق فى ماء بالرد كوب كبيرة مثلا حتى يذوب تماما ثم حمرى البصلة فى الزبدة الى ان تصفر ثم اضيفى الدقيق الذائب كله مرة واحدة و اضيفى اللبن و الملح و الفلفل الاسود و قلبى الجميع على نار هادئة الى أن يغلظ القوام ثم ارفعيه من على النار و اضيفى بيضتان و قلبى جيدا ثم بعد ذلك ضعى ملح و فلفل على المكرونة و زيت وبعض الباشاميل و بعض اللبن 1/2 كوب تقريبا ثم صبى الخليط فى صنية و اضيفى باقى الباشاميل على الوجة و ادخليها الفرن الى ان يحمر الوجة و يتم النضج و بالهنا عليكم ملحوظة : ممكن طبعا اضافة لحمة مفرومة معصجة أو فراخ مسلوقة و متبلة و مقطعة حسب الرغبة لكنى انا عملتها انهاردة من غير لحوم لانها بتبقى خفيفة و جميلة و أطفالك حيحبوها
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم
طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...
-
المكونات : 1/4 كيلو لوبيا جافة " بعين سوداء " تنقع فى الماء مدة لا تقل عن ساعتين " لان نقع الحبوب افضل من سلقها علشان عند ...
-
5أكواب دقيق أبيض1 كوب حليب بودرة 1ملعقة وسط خميرة فورية نصف ملعقة سكر نصف كوب زيت ذرة 1بيضة ماء دافئالطريقة:* يخلط الدقيق مع الحليب والسكر...
-
ا لمقادير: نصف كيلو كوسة متوسطة نصف كيلو طماطم ملح و فلفل اسود كسبرة خضراء مقطعة 1/4 فنجان بعض النعناع بصلة متوسطة زبدة الطريقة : ت...
ليست هناك تعليقات:
لا يسمح بالتعليقات الجديدة.