الجمعة، 2 أبريل 2010

مكرونة بشاميل من مطبخى و لا أروع !!!



المقادير: كيلو مكرونة بن 1/2 كوب دقيق ملعقتين زبدة بصلة مفرزمة زيت كوب لبن ملح و فلفل الطريقة : اولا تسلق المكرونة و تشكف بالماء و تترك جانبا ثانيا لعمل البشاميل حديكى طريقة تخليه عمرة ما يكلكع معاكى ابدا و هى : اذيبى الدقيق فى ماء بالرد كوب كبيرة مثلا حتى يذوب تماما ثم حمرى البصلة فى الزبدة الى ان تصفر ثم اضيفى الدقيق الذائب كله مرة واحدة و اضيفى اللبن و الملح و الفلفل الاسود و قلبى الجميع على نار هادئة الى أن يغلظ القوام ثم ارفعيه من على النار و اضيفى بيضتان و قلبى جيدا ثم بعد ذلك ضعى ملح و فلفل على المكرونة و زيت وبعض الباشاميل و بعض اللبن 1/2 كوب تقريبا ثم صبى الخليط فى صنية و اضيفى باقى الباشاميل على الوجة و ادخليها الفرن الى ان يحمر الوجة و يتم النضج و بالهنا عليكم ملحوظة : ممكن طبعا اضافة لحمة مفرومة معصجة أو فراخ مسلوقة و متبلة و مقطعة حسب الرغبة لكنى انا عملتها انهاردة من غير لحوم لانها بتبقى خفيفة و جميلة و أطفالك حيحبوها

ليست هناك تعليقات:

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...