الثلاثاء، 20 يوليو 2010

طاجن اللحم بالبصل


كيلو لحم ضاني و ممكن لحم بقري اذا مش بتحبي الضاني و حنتبل اللحم ليوم كامل في المقادير الاتيه:
8
فصوص ثوم مفروم
125
ملليلتر خل احمر
4
ثمرات طماطم منزوعة البذور و القشور و مقطعه قطع صغيره
2
ملعقه كبيره عسل ابيض
حزمه صغيره بقدونس مفروم
ملح - فلفل - كمون - قرفه - بشر قشرة ليمونه صغيره

خليط البصل
1/2
كيلو بصل قاورمه
1/2
كوب ماء
2
معلقه زيت زيتون
2
ملعقه سكر
رشة ملح
توضع كل المكونات على النار و تترك لتغلي حتى يتبخر الماء و يتحمر البصل يبقى لونه دهبى محمر

بعد يوم كامل نقع للحم نحطها في قدر فخار و ندخلها الفرن بدون اضافة ماء حوالي 40 دقيقه حتى تقارب على الاستواء ثم نضيف عليها خليط البصل و كام قرن فلفل اخضر حامي او حلو حسب الرغبه بس يكون من النوع الصغير عشان يدي شكل حلو و نقلب و نضعها كمان 20 دقيقه في الفرن و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...