السبت، 31 يوليو 2010

طريقة عمل الكرواسون

المقادير :

2كوب دقيق
150 جرام زبدة
ربع ملعقة صغيرة ملح
بيضة واحدة
نصف كوب لبن ممكن يزيد او يقل حسب الدقيق المستعمل
-قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
-ربع معلقة صغيرة بيكنج بودر
3ملاعق زيت
الطريقة
نذوب الخميرة فى ملعقة سكر وربع كوب ماء دافى ونسيها تخمر
ننخل الدقيق والملح والبيكنج بودر
ثم نضيف الزيت واللبن والبيضة ونعجن كويس
وبعدين نسيها تخمر حوالى نصف ساعة
بعد نطلع الزبدة من التلاجة بعد ما نكون فردناها
وبعد كدة نفرد العجينة ونضع الزبدة فى طرف العجينة ونلقى بالطرف الأخر عليها ونضغط بالنشابة عليها بسيط لتوزيع الهوا

ثم نضعها فى طبق ونغطى عليها ونضعها فى الثلاجة لمدة نصف ساعة ثم نفردها ونطبقها 3 طبقات وندخلها الثلاجة مرة اخرى ونكرر هذة العملية 3 مرات وفى كل مرة نتركها لمدة نصف ساعة

وبعد كدة نفردها ونقطعها مثلثات

ونلف كل مثلث من القاعدة وحتى الرأس وممكن نحشية حشوات مختلفة جبنة رومى او بيضاء او شيكولاتة

ونسيبها تخمر حوالى ساعتين
وبعد كدة نضرب صفار بيضة على معلقة كبيرة لبن وشوية فانليا وندهن وش الكرواسون ونخبزة فى فرن متوسط الحرارة بعد ما نكون سخنا الفرن فى الأول كويس

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...