الجمعة، 6 أغسطس 2010

طريقة عمل الكشرى المصرى


المقادير : الكمية تكفى 4 افراد اذا كان العدد اكبر ممكن تزودى المقادير شوية
ربع كيلو عدس بجبة
نصف كيس مكرونة اسباكتى
بصاة كبيرة
3 اكواب ارز
زيت
ملح شطة حمراء
صلصة
مكرونة عقل صغيرة
4 فصوص ثوم
الطريقة :
نسلق العدس فى حوالى 3 اكواب ماء
و نضيف ملح و كمون الى العدس و شوية زيت صغيرين
و لما يغلى شوية حوالى 10 دقائق نحط الرز المغسول و لما يبدا يغلى نخفض النار و نغطى الحلة
و نسلق المكرونة الاسباكتى لوحدها وكمان المكرونة العقل لوحدها
نحمر البصلة لوحدها فى شوية زيت لحد ما تبقى لونها بنى طبعا حيزيد منها زيت نحطه على الارز و العدس
" ممكن الرز و العدس حتاج شوية ماء مش كتير ممكن ترشى عليه شوية ماء و تحطى قطعة زبدة "
و نحمر الثوم فى شوية زيت صغيرين و نحط عليها نقطة خل و نضيف الصلصة و نخففها بشوية ماء
بعد ما تجهزى كل المكونات تغرفى الطبق تحطى الارز و العدس فى قاعدة الطبق و فوقه المكرونات و بعدين الصلصة و اخر حاجة تنزلى بالبصل للتجميل و بالهنا والشفا

هناك تعليقان (2):

  1. سلمت يداكى
    فعلا طريقه سهله وبسيطه
    شكرا يا قمر

    ردحذف
  2. الله يسلمك و بالهنا و الشفا شكرا على مرورك و تشريفك مدونتى

    ردحذف

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...