المقادير:
كيلو سمك بلطى منظف و متبل تتبيل القلى " ثوم و ملح و كمون و خل "
نصف كيلو فريك منقى و مغسول و منقوع مدة لا تقل عن ساعة
عصير طماطم " حوالى 3/4 كيلو " او صلصة مخففة
زيت و ملح و فلفل اسود
الطريقة :
يقلى السمك
تحضر صنية فرن و يوضع شوية زيت و الملح و الفلفل الاسود و فوقها عصير الطماطم و بعدها الفريك و لما يغلى تبدئى تحطى السمك معاهم و تدخلى الصنية الفرن على نار هادئة علشان الفريك يستوى
و يقدم بالعيش او مع ارز ابيض و السلطة الخضراء و بالهنا و الشفا
كيلو سمك بلطى منظف و متبل تتبيل القلى " ثوم و ملح و كمون و خل "
نصف كيلو فريك منقى و مغسول و منقوع مدة لا تقل عن ساعة
عصير طماطم " حوالى 3/4 كيلو " او صلصة مخففة
زيت و ملح و فلفل اسود
الطريقة :
يقلى السمك
تحضر صنية فرن و يوضع شوية زيت و الملح و الفلفل الاسود و فوقها عصير الطماطم و بعدها الفريك و لما يغلى تبدئى تحطى السمك معاهم و تدخلى الصنية الفرن على نار هادئة علشان الفريك يستوى
و يقدم بالعيش او مع ارز ابيض و السلطة الخضراء و بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق