السبت، 8 مايو 2010

طريقة عمل الرنجا


ن 1-2 رنجاية متوسطة
زيت
طماطم
بصل
خل
الطريقة : تشوى الرنجة على نار خفيفة ( مش شوى بالمعنى المعروف يعنى تسخين لغاية ما جلدها يقشر )
و بعدين تقشر و تنظف من البطن
تقطع فى طبق مناسب و يضاف عليها الزيت و شرائح البصل و الطماطم و يمكنك وضع الخل لو حبيتى
وممكن البصل و الطماطم تكون منفصلة عن الرنجة و يكتفى فقط بالزيت حسب الرغبة
  • و عندى طريقة تانية بقى لعمل الرنجة بالصلصة و لا اروع منها كما يلى :
بعد ماتنظف الرنجة و تقطع تحمرى توم فى شوية زيت و تحطى عليها الطماطم عصير و بعدها تحطى الرنجة و ما تحطيش ملح الا اذا احتاجت لان الرنجة اصلا مالحة و تضيفى بقى فلفل اخضر او شطة اذا كنت بتحبى الحاجة حريفة و تسبيها لما تتسبك و تنشف شوية على النار و تذوقى احلى طبق رنجة بالصلصة و لاهنا و الشفا

هناك تعليقان (2):

  1. يعطيك العافيه
    بجد طريقه جديده عليا عمل الرنجه بالصلصه
    لكن ما فيش مانع من تجربتها
    على فكره انا من المعجبين بالمدونه دمها خفيف والوانها مريحه للنظر وكمان عجبنى فيها الوضوح ومواضيعها الجميله وكمان انا من المتابعين للمدونه وضيفاها عندى من اجل المتابعه
    واتمنى ان انول شرف زيارتك
    تحياتى

    ردحذف
  2. يشرفنى متابعتك الكريمة و ميسى لذوقك

    ردحذف

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...