الخميس، 26 يوليو 2012

طريقة عمل الكبسة

المقادير 
كوبان أرز منقوعة فى الماء مدة لا تقل عن ساعة
نصف كيلو لحمة بلدى
كوبان عصير طماطم 
ورق لاورا + ملح + فلفل اسود+جنزبيل +حبهان 
زيت و سمن 
بصلة متزسطة
الطريقة

يسلق اللحم و يترك جانبا
يوضع زيت فى اناء عميق و تضاف اليه اللحمة و الفلفل الاسود و باقى البهارات ثم يضاف عصير الطماطم و بعض الشوربة الى ان يغلى ثم يضاف الارز و تخفض النار الى أن تنضج و يمكن اضافة سمنة خفيفة على الوجه قرب النضج 
ملحوظة : هى بتتعمل بارز بسماتى اذا ما كانش عندك ممكن تستخدمى الارز العادى منقوع و بالهنا و بالشفا .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم

طريقة عمل فتة شاورما الدجاج السورى مع الارز بالكركم  الوجبة تكفى اربع افراد تقدم كطبق رئيسى  المقادير : نصف كيلو صدور فراخ او فراخ...